Een heerlijke ontspannen vakantie in Frankrijk

Ook zo’n zin in een heerlijke ontspannen vakantie in Frankrijk? Kom naar onze gerestaureerde papiermolen in het natuurpark Livradois-Forez in het hart van de Auvergne in midden-Frankrijk, 80 kilometer ten zuiden van Clermont-Ferrand. U kunt bij ons terecht voor groepsaccommodatie, kamers of een kampeerplaats op onze kleine camping met zwembad.

Kortom, veel verblijfsmogelijkheden met persoonlijke aandacht.

Onze voormalige papiermolen dateert uit de 17e eeuw en bevindt zich aan de rand van Chadernolles (hoogte ongeveer 550 meter). Landelijk gelegen en gemakkelijk te bereiken vanaf de doorgaande wegen. Onze accommodatie bevindt zich op ongeveer een uur rijden vanaf Clermont-Ferrand en de A75. Een ideale stek om prachtige wandelingen en mooie fietstochten te maken. Een bezoek aan één van de middeleeuwse stadjes in de Auvergne, rondslenteren op een traditionele markt of het bezichtigen van één van de vele musea die de Auvergne rijk is.

Moulin de Pacros heeft een rustieke uitstraling die nog versterkt wordt door de aanwezigheid van het waterrad en de originele kelders met oude raderen van de molen. De grote tuin, met verschillende terrasjes wordt doorkruist door een beek en mede door het geklater van enkele watervalletjes voelt u zich echt in de natuur.

Er is een zwembad, jeu de boules baan, schommels en een pingpongtafel. U kunt bij ons ook mountainbikes (evt. met kinderzitje) huren. In de gehele accommodatie heeft u de beschikking over een gratis WIFI aansluiting.

Duurzaamheid

Moulin de Pacros is aangesloten bij meerdere organisaties waaronder de in Nederland bekende SVR (Stichting Vrije Recreatie). Organisaties als de SVR hebben vooral kleinschaligheid en duurzaamheid van het toerisme hoog in het vaandel staan. Moulin de Pacros heeft de volgende duurzame kenmerken:

 • Gebouw

  Het betreft een eeuwenoud stenen gebouw (1635), opgetrokken uit stenen afkomstig uit de regio. Dit gebouw zal ongetwijfeld ook in de toekomst de tand des tijds doorstaan.

 • Constructie

  De constructie van de vloeren bestaat grotendeel uit houten balken en houten plankdelen.

 • Zonnepanelen

  De helft van het imposante dak is inmiddels voorzien van zonnepanelen.

 • Zwembad

  Het zwembad wordt gezuiverd middels zoutelektrolyse.

 • Afval

  Afval wordt zoveel mogelijk gescheiden ingezameld met composteerbakken in de tuin.

 • Spaarlampen

  En natuurlijk zijn al onze lampen spaarlampen.