Demografie Auvergne

De Auvergne heeft een oppervlakte min of meer gelijk aan Nederland, maar er wonen plusminus 1,3 miljoen mensen. Dit betekent zo’n 50 inwoners per vierkante kilometer. Ter vergelijking: in Nederland bedraagt dit 397 inwoners per vierkante kilometer. De Auvergne is hiermee een relatief dunbevolkte regio, waar rust en ruimte nog volop aanwezig zijn.

Het klimaat in de Auvergne

De Auvergne heeft een mild continentaal klimaat met alle vier de seizoenen en gematigde regenval. De zomers zijn aangenaam warm en de winters kunnen behoorlijk koud zijn. Aanzienlijke sneeuwval op de diverse cols in de Livradois-Forez is dan ook geen uitzondering. De nazomer staat bekend om de behaaglijke warme dagen.

Landschap Auvergne

Het zeer gevarieerde landschap in de Auvergne, ontstaan uit vulkanische activiteit van dertig miljoen jaar geleden, is bijzonder geschikt voor de natuurliefhebber. Het is bij uitstek een gebied voor actieve buitensporters; wandelen, mountainbiken, paardrijden, bergbeklimmen, vissen, parasailing, ultralight vliegen, kanovaren en boom klauteren. ’s Winters kunt u hier skiën, langlaufen en sneeuwschoenlopen. De Auvergne is dan ook Frankrijks derde wintersportgebied.

Enkele cols in onze directe omgeving zijn:

  • Col de Chemintrand (1028 m)

  • Col des Supeyres (1366 m)

  • Col du Beal (1390 m)

  • Col des Pradeaux (1196 m)

  • Col des Fourches (970m)